Overnachten in Marrakech

Wie een vakantie naar Marrakech boekt die zal één of meerdere overnachtingen in Marrakech nodig hebben. Naast een aantal reisaanbieders die pakketreizen naar Marrakech aanbieden of complete rondreizen door Marokko inclusief accommodatie kun je tegenwoordig ook gemakkelijk zelf een hotel boeken in Marrakech. Hotelsites zoals Booking en Hotels.com bieden meerdere hotels in Marrakech aan. Als je via één van de boekingssites een hotelkamer regelt heb je niet te maken met een taalbarrière. Omdat men in Marokko niet altijd even goed Engels spreekt is de tussenkomst van zo'n site wel handig. Voor ervaringen van andere gasten met hotels kun je terecht op beoordelingssites zoals Zoover en Tripadvisor.

Marrakech bezienswaardigheden

Marrakech is een stad waar voldoende te zien en te doen valt. Of je alles wilt en kunt zien hangt af van het aantal dagen dat je in Marrakech bent en je persoonlijke wensen.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Marrakech op een rijtje gezet:
Marrakech bezienswaardigheden top 10

 

Goedkoop overnachten in Marrakech

In Marrakech vind je verschillende hotels, hostels en appartementen in alle prijsklassen. Hoe vind je dan snel en gemakkelijk het beste hotel voor de laagst mogelijke prijs? Met de hotelzoekmachine van Trivago vergelijk je gemakkelijk de prijzen op tientallen hotelboekingssites. Je kunt de prijzen van de diverse hotel-aanbieders zoals Expedia, Agoda en Booking.com met elkaar vergelijken. Om je te helpen bij je zoektocht kun je allerlei filters instellen zoals het aantal sterren, je budget of de afstand tot het centrum. Een groot aantal beoordelingen van reizigers en vaak tientallen foto's per accommodatie kunnen je helpen het juiste hotel te kiezen. Trivago toont je vervolgens de laagste prijzen voor jouw hotel in Marrakech voor jouw reisdata. Je kunt vervolgens gemakkelijk en snel je hotel in Marrakech boeken.
Bekijk de laagste prijzen voor hotels, appartementen en B&B's in Marrakech via trivago.nl

Wat voor accommodaties vind je in Marrakech?

Verspreid door de stad zijn verschillende hotels en bed & breakfast’s te vinden. Een veel aangeboden vorm van een hotel is een Riad. Deze voormalig woonhuizen en paleizen zijn voorzien van een kleine binnentuin/patio. Deze zijn vaak modern en toch traditioneel ingericht wat de sfeer zeer ten goede komt. Bijzonder is het feit dat de drukte van de stad direct verdwijnt na het betreden van zo’n Riad. De dikke en vaak hoge muren sluiten je eigenlijk af van de buitenwereld. Ook hier is vaak aan de buitenkant niet te beoordelen hoeveel schoonheid er schuil gaat. De meeste zijn voorzien van een dakterras waarbij je altijd uitzicht hebt op de Koutoubia Moskee. De prijsklasse en luxe van dit soort hotels zijn erg uiteenlopend. Je vindt ze al voor 85 euro per kamer tot aan ruim 400 euro per kamer/per nacht. Riad el Fenn en Chambres D’Amis zijn prima voorbeelden van hoe een verblijf er uit kan zien. Het uit eten gaan in Marrakech, wat buiten de hotels om prima te doen is, is super voordelig. Rondom het plein Place Djemaa el Fna zijn genoeg mogelijkheden te vinden.

Het meest luxe hotel van Marrakech is Hotel La Mamounia. Het hotel ligt net buiten de Medina aan de Avenue Bab Jdid vlakbij de Koutoubia Moskee en tuin. Het voormalige paleis wat sultan Sidi Mohammed Ben Abdellah aan een van zijn zoons schonk, is prachtig gerestaureerd en omgetoverd tot een schitterend hotel. Als je budget een verblijf niet toelaat, is het misschien wel mogelijk om er een lunch te nuttigen. Reserveren is hierbij wel aan te bevelen. De ingang tot dit hotel is bewaakt en laat je niet zo maar passeren. Naast hele luxe accommodatie zijn er ook nog genoeg sobere en goed betaalbare te vinden. Het is maar net welke voorkeur je hebt.

Stedentrip Marrakech

Een complete vakantie naar Marrakech boek je al vanaf € 139,- per persoon.
Bekijk alle Marrakech aanbiedingen

Meer info over Marrakech

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Marrakech:
Marrakech tips

Marrakech klimaat & weer
Zonvakantie in Marrakech

© teksten & foto's Dimi3 - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy