Overnachten in Marrakech

Marrakech is een stad gelegen in het binnenland van Marokko. In nog geen vier uur reis je vanuit Amsterdam naar deze Koningsstad. Het toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor deze sprookjesachtige stad. Wie naar Marrakech vliegt die komt terecht in een positieve mix van het dagelijkse Marokkaanse leven vermengd met een rijk verleden, een heerlijke sfeer voor toeristen en enorm veel verborgen parels. De mooiste plekken in Marrakech vind je verborgen in stegen en straten die in eerste instantie weinig bijzonders lijken te verhullen. Achter de vaak nietszeggende gevels vind je de mooiste plekjes van Marrakech zoals fantastische hotels waar je je in Arabische sferen kunt laten verwennen en winkels die wat betreft decor niet onder doen voor een paleis.Wat voor accommodaties vind je in Marrakech?

Verspreid door de stad zijn verschillende hotels en bed & breakfast’s te vinden. Een veel aangeboden vorm van een hotel is een Riad. Deze voormalig woonhuizen en paleizen zijn voorzien van een kleine binnentuin/patio. Deze zijn vaak modern en toch traditioneel ingericht wat de sfeer zeer ten goede komt. Bijzonder is het feit dat de drukte van de stad direct verdwijnt na het betreden van zo’n Riad. De dikke en vaak hoge muren sluiten je eigenlijk af van de buitenwereld. Ook hier is vaak aan de buitenkant niet te beoordelen hoeveel schoonheid er schuil gaat. De meeste zijn voorzien van een dakterras waarbij je altijd uitzicht hebt op de Koutoubia Moskee. De prijsklasse en luxe van dit soort hotels zijn erg uiteenlopend. Je vindt ze al vanaf zo’n 60-70 euro per kamer tot aan ruim 600 euro per kamer/per nacht. Riad el Fenn en Chambres D’Amis zijn prima voorbeelden van hoe een verblijf er uit kan zien. Het uit eten gaan in Marrakech, wat buiten de hotels om prima te doen is, is super voordelig. Rondom het plein Place Djemaa el Fna zijn genoeg mogelijkheden te vinden.

Het meest luxe hotel van Marrakech is Hotel La Mamounia. Het hotel ligt net buiten de Medina aan de Avenue Bab Jdid vlakbij de Koutoubia Moskee en tuin. Het voormalige paleis wat sultan Sidi Mohammed Ben Abdellah aan een van zijn zoons schonk, is prachtig gerestaureerd en omgetoverd tot een schitterend hotel. Als je budget een verblijf niet toelaat, is het misschien wel mogelijk om er een lunch te nuttigen. Reserveren is hierbij wel aan te bevelen. De ingang tot dit hotel is bewaakt en laat je niet zo maar passeren. Naast hele luxe accommodatie zijn er ook nog genoeg sobere en goed betaalbare te vinden. Het is maar net welke voorkeur je hebt.

De entree van het luxe hotel Hotel La Mamounia

Goedkoop overnachten in Marrakech

In Marrakech vind je verschillende hotels, hostels en appartementen in alle prijsklassen. Hoe vind je dan snel en gemakkelijk het beste hotel voor de laagst mogelijke prijs? Met de hotelzoekmachine van Trivago vergelijk je gemakkelijk de prijzen op tientallen hotelboekingssites. Je kunt de prijzen van de diverse hotel-aanbieders zoals Expedia, Agoda en Booking.com met elkaar vergelijken. Om je te helpen bij je zoektocht kun je allerlei filters instellen zoals het aantal sterren, je budget of de afstand tot het centrum. Een groot aantal beoordelingen van reizigers en vaak tientallen foto’s per accommodatie kunnen je helpen het juiste hotel te kiezen. Trivago toont je vervolgens de laagste prijzen voor jouw hotel in Marrakech voor jouw reisdata. Je kunt vervolgens gemakkelijk en snel je hotel in Marrakech boeken.

Bekijk de laagste prijzen voor hotels, appartementen en B&B’s in Marrakech via trivago.nl

Sfeervolle kamer van Riad el Fenn