Reizen naar Marrakech

Marrakech ligt op ruim 2500 kilometer van Amsterdam. Met het vliegtuig vlieg je in ruim drie uur vanaf Schiphol naar de internationale luchthaven van Marrakech. Met de auto naar Marrakech reizen is ook mogelijk. Behalve een lange reistijd (ongeveer dertig uur exclusief de veerboot tussen Tanger en Algeceiras) is het prijstechnisch vaak ook niet interessant om met de auto naar Marrakech te reizen. Reken voor de totale route op gemiddeld 400 tot 600 liter brandstof en enkele honderden euro’s aan tol en veergeld. De afstand vanaf Amsterdam naar Marrakech over de weg bedraagt minimaal drieduizend kilometer.

Vliegen naar Marrakech

Wie naar Marrakech wil vliegen die kan uit een aantal luchtvaartmaatschappijen en vertrekluchthavens kiezen. Vliegen naar Marrakech is daardoor zeer betaalbaar geworden. Behalve Amsterdam kun je ook vertrekken vanaf Brussel, Eindhoven, Charleroi, Düsseldorf, Weeze of Dortmund. Wie met KLM vliegt die zal altijd vanaf Amsterdam vertrekken. Transavia maakt ook gebruik van regionale luchthavens zoals Eindhoven. Let goed op als je op zoek gaat naar vliegtickets naar Marrakech, want de vele vliegticketsites bieden vaak geen compleet aanbod van de vele mogelijke vluchten aan. De vluchten van prijsvechters / low cost airlines worden niet altijd meegenomen in de zoekresultaten.

Aankomst in Marrakech

Menara Airport, de internationale luchthaven van Marrakech, is een modern vliegveld. Het ligt op een kleine tien kilometer van het centrum van de stad. Na aankomst in Marrakech kun je per taxi naar de stad reizen. Een taxirit duurt ongeveer twintig minuten. Een goedkoper maar wel langzamer alternatief is de bus. Wees wel zeker dat je op de goede buslijn stapt.

Een taxi in Marrakech

Reizen in Marrakech

Als je alleen maar in Marrakech blijft dan kun je vrijwel alles te voet doen. De afstanden zijn goed te doen. Houd er wel rekening mee dat het verkeer in Marrakech vrij chaotisch is. In de straten waar geen auto’s kunnen of mogen komen rijden brommers en fietsers door de menigte heen. Goed opletten en niet plotseling van koers wijzigen is daarom van belang om ongelukken te voorkomen. Grotere afstanden in Marrakech kunnen per taxi of bus afgelegd worden. Een ritje per taxi in de stad kost je maximaal enkele euro’s. Je kunt een vrije taxi gewoon aanhouden op straat. Indien er geen meter aanwezig is of de meter stuk is moet je duidelijk een prijs afspreken met de chauffeur. Pas op dat de prijs wel voor het hele gezelschap geldt en niet per persoon is.

Toeristenbus

Na enkele jaren weggeweest te zijn kun je de toeristenbus weer gebruiken in Marrakech. De rode dubbeldekkerbussen rijden twee verschillende routes door Marrakech. De ‘Historische Route’ brengt je onder andere langs La Mamounia, Jemme el Fna Square en de Menara Mall. De ‘Palm Grove Route’ rijdt een rondje langs de belangrijke bezienswaardigheden in het noorden van de stad, waaronder Palm Grove, het Yves Saint Laurent Museum en de Place des Armes.

Beide tours zijn speciaal voor toeristen bedoeld. Met de comfortabele bus rijd je langs de belangrijkste bezienswaardigheden en belangrijke plekken in Marrakech. Je kunt op verschillende plekken uitstappen en als je dat wilt later weer instappen. Je mag gedurende de geldigheid van je ticket onbeperkt in- en uitstappen. Dat is waarom dit ‘hop on, hop off’ bussen genoemd worden.

De toeristenbus in Marrakech

Ontdek Marrakech op de fiets

Een ideale manier om Marrakech te ontdekken is door middel van een fietstocht met gids die je alles over de stad vertelt. Binnen een tour van drie uur ga je langs de belangrijkste highlights van Marrakech zoals het Jemaa el Fna plein, de Koutoubia moskee en de Saadische graven. De Engelstalige of Franstalige gids (je kunt zelf kiezen) vertelt je alles over de stad en de bezienswaardigheden. Wij vinden dit één van de leukste manieren om met Marrakech kennis te maken.

Reserveren is verplicht!
Je reserveert deze Marrakech fietstour vooraf via internet. De organisator is Baja Bikes. Dit is de grootste aanbieder van fietstours ter wereld. Wil je om wat voor reden dan ook annuleren, dan kan dat gratis. Meer info en reserveren: ‘Marrakech Fietstour: de Highlights‘.