Het weer in Marrakech

Om Marrakech optimaal te ervaren moeten de weersomstandigheden wel meewerken. Goed weer is voor elke stedentrip een must, maar zeker op een bestemming waar het buitenleven zo belangrijk is geldt dat nog des te meer. Het warme landklimaat van Marrakech zorgt ervoor dat de kans op een regenbui vrij klein is en dat de temperaturen zelden te laag zijn. De winters zijn mild maar wel iets natter terwijl de zomers ronduit heet zijn met een zeer lage kans op enige neerslag van betekenis. In de maanden juni, juli en augustus is de kans dat je met een regenbui te maken krijgt zelfs zeer klein.

Marrakech bezienswaardigheden

Marrakech is een stad waar voldoende te zien en te doen valt. Of je alles wilt en kunt zien hangt af van het aantal dagen dat je in Marrakech bent en je persoonlijke wensen.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Marrakech op een rijtje gezet:
Marrakech bezienswaardigheden top 10

 

Wispelturige wintermaanden

In de winter ligt de gemiddelde maximumtemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. De winter is het meest wispelturige seizoen in Marrakech. Net als in Nederland zijn de gemiddelde temperaturen niet meer dan een indicatie en kunnen er flinke afwijkingen voorkomen. Nachtvorst en temperaturen die overdag de grens van tien graden maar nauwelijks passeren zijn goed mogelijk in de winter. Aan de andere kant kan het kwik in februari al gemakkelijk dicht in de buurt van de dertig graden komen. Wie in de winter naar Marrakech gaat zal dan ook met alle mogelijke weersomstandigheden rekening moeten houden. Sowieso is een vest, trui of jas voor de avonduren en ochtenden geen overbodige luxe. Ook een paraplu kan zeker van pas komen in de winter.

Hete zomers

Hoewel Marrakech door de Hoge Atlas afgescheiden wordt van de Sahara. kan het ook in Marrakech flink heet worden. In de zomer is het de meeste dagen warmer dan dertig graden. Tijdens de heetste maanden juli en augustus ligt de gemiddelde maximumtemperatuur zelfs rond de 36 graden Celsius. Op dagen dat er smog is kan het nog eens extra drukkend aanvoelen. 's Avonds blijft het in de zomer nog lang zwoel en warm. Pas ver na middernacht daalt het kwik richting de twintig graden.

Klimaattabel Marrakech

 

gemiddelde maximum
temperatuur
(C)

gemiddelde
minimum
temperatuur
(C)
gemiddeld aantal uren
zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal mm neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur
 (C)
januari 18 6 7 7 32 mm n.v.t.
februari 20 8 7 6 38 mm n.v.t.
maart 22 9 8 6 38 mm n.v.t.
april 24 11 9 6 39 mm n.v.t.
mei 28 14 9 4 24 mm n.v.t.
juni 32 16 11 1 5 mm n.v.t.
juli 36 20 11 1 1 mm n.v.t.
augustus 36 21 10 1 3 mm n.v.t.
september 32 18 9 2 6 mm n.v.t.
oktober 27 15 8 5 24 mm n.v.t.
november 22 10 7 7 41 mm n.v.t.
december 19 7 7 6 31 mm n.v.t.
Met dank aan klimaatinfo.nl, d Nederlandstalige klimaatsite

Beste reistijd

De beste tijd om Marrakech te bezoeken is het voor- en najaar. Vanaf februari neemt het aantal aangename dagen flink toe, hoewel een weersomslag met n of enkele dagen bewolkt en zelfs regenachtig weer nog goed mogelijk is. Wie wat meer zekerheid wil hebben wat betreft zon en warm weer die kan beter gokken op het late najaar (april, mei). De zomer is in Marrakech eigenlijk te heet, tenzij je niet veel meer wil doen dan chillen aan het zwembad, lekker luieren en genieten van de Marokkaanse keuken. De maanden oktober en november zijn ook prima maanden om naar Marrakech te reizen, hoewel de maand november wel de natste maand van het jaar is.

Meer info over Marrakech

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Marrakech:
Marrakech tips

Marrakech klimaat & weer
Zonvakantie in Marrakech

teksten & foto's Dimi3 - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy