Het weer in Marrakech

Om Marrakech optimaal te ervaren moeten de weersomstandigheden wel meewerken. Goed weer is voor elke stedentrip een must, maar zeker op een bestemming waar het buitenleven zo belangrijk is geldt dat nog des te meer. Het warme landklimaat van Marrakech zorgt ervoor dat de kans op een regenbui vrij klein is en dat de temperaturen zelden te laag zijn. De winters zijn mild maar wel iets natter terwijl de zomers ronduit heet zijn met een zeer lage kans op enige neerslag van betekenis. In de maanden juni, juli en augustus is de kans dat je met een regenbui te maken krijgt zelfs zeer klein.Wispelturige wintermaanden

In de winter ligt de gemiddelde maximumtemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. De winter is dan ook het meest wispelturige seizoen in Marrakech. Net als in Nederland zijn de gemiddelde temperaturen niet meer dan een indicatie en kunnen er flinke afwijkingen voorkomen. Nachtvorst en temperaturen die overdag de grens van tien graden maar nauwelijks passeren zijn goed mogelijk in de winter. Aan de andere kant kan het kwik in februari al gemakkelijk dicht in de buurt van de dertig graden komen. Wie in de winter naar Marrakech gaat zal dan ook met alle mogelijke weersomstandigheden rekening moeten houden. Sowieso is een vest, trui of jas voor de avonduren en ochtenden geen overbodige luxe. Ook een paraplu kan zeker van pas komen in de winter.

Hete zomers

Hoewel Marrakech door de Hoge Atlas afgescheiden wordt van de Sahara. kan het ook in Marrakech flink heet worden. In de zomer is het de meeste dagen warmer dan dertig graden. Tijdens de heetste maanden juli en augustus ligt de gemiddelde maximumtemperatuur zelfs rond de 36 graden Celsius. Op dagen dat er smog is kan het nog eens extra drukkend aanvoelen. ’s Avonds blijft het in de zomer nog lang zwoel en warm. Pas ver na middernacht daalt het kwik richting de twintig graden. Tijdens het zomerseizoen kun je dus eigenlijk vrijwel continu buiten leven. Een reden om naar binnen te gaan is om juist de zon en de warmte te ontlopen.

De zon laat zich veel zien in Marrakech.

Vrij zonzeker

Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat Marrakech een vrij zonzekere bestemming is. De kans dat je stedentrip naar Marrakech verknalt wordt door dagenlang regen en bewolking is daardoor gelukkig relatief klein. Dat geldt zeker voor de zomervakantie. De kans op strakblauwe luchten is dan maar liefst 95% en de kans op neerslag is dan nihil. In totaal is Marrakech goed voor gemiddeld 3100 tot 3200 uren aan zonneschijn per jaar. Juli is de zonnigste maand. November en februari zijn relatief gezien de meest sombere maanden. Dat betekent in dit geval altijd nog een prachtig gemiddelde van 7 uur aan zonnig weer per dag.

Klimaatstatistieken

Wil je alle klimaatstatistieken en klimaatfeiten van Marrakech zien? Wil je kijken hoe warm het is en hoe groot de kans is dat je te maken krijgt met regen of juist zonnig weer? Op de website klimaatinfo.nl vind je uitgebreide klimaatinfo over Marrakech. Daar kun je de klimaattabellen zien waarin klimatologische gegevens staan zoals de gemiddelde maximumtemperaturen, minimumtemperaturen, aantal millimeter neerslag per maand en hoe vaak de zon schijnt.

Bekijk de klimaatinfo van Marrakech